خرید گل

ضد تجمع پلاکت ها، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آریتمی، ضد آرتریت، ضد آسم، ضد سرطان، ضد شکنندگی مویرگ ها، ضدتشنج، ضد افسردگی، افزایش دهنده ی حافظه، محافظ اعصاب و .... از خاصیتهای مفید این گیاه دارویی است.

جینکوبیلوبا
جینکو درختی است برگ ریز که قدیمی ترین گونه‌ی گیاهی به جای مانده در جهان می‌باشد. بعضی، قدمت وجود آن را بیش از 200 میلیون سال گاهی منابع بیش تر از 250 حتی 270 میلیون سال می‌دانند. این درخت ارتفاعی تا 37 متر قطری تا حدود متر را می‌تواند دارا باشد. عمر درخت گاهی وقتها تا هزار سال می‌رسد. برگ‌های این درخت بسیار زیاد ظریف زیبا و به شکل بادبزن هستند . برگ جینکو رنگ سبز نسبتاً روشن بوده همین رنگ به درخت قشنگ یی خاصی می‌دهد.
این درخت دو پایه بوده، در پایه ی نر گل‌ها به صورت گل آذین سنبله پایه ی ماده دارای میوه ای شبیه به گیلاس تولید می‌کند که ریشه ی آن در پاییز به روی درخت کامل شده و به زمین می‌افتد.
میوه‌ی جینکو دارای بخش گوشتی آب دار با بوی بد بوده دانه‌ای در وسط آن است. این دانه شبیه دانه‌ی بادام می‌باشد و در برخی از مناطق آسیا به عنوان خوراکی به فروش می‌رسد. این درخت، بومی چین بوده و در ژاپن گسترش دارد. کشت جینکو در سال‌های اخیر در مناطق مختلف ی از جهان از عبارت در ایران معمول گشته است. این درخت بیشتر شدن خیلی نماید آرامی می‌باشد.
تاریخچه:

با توجه به قدمت درخت که مربوط به بیش از 200 میلیون سال پیش می‌باشد، آن را به نام فسیل زنده یاد می‌کنند از آن جا که فسیل‌های به جا مانده از این درخت در نواحی جنوب شرقی چین هندوچین پیدا شده است، احتمـا ل رویشگاه اصلی آن در این نواحی به یقین مبدل شده است. به نظر می‌رسد که تمام جینکوهای موجود در آمریکای شمالی، اروپا نقاط دیگر کره‌ی زمین در عصر یخبندان دوره‌ی اول از بین رفته فقط در چین از این خطر نجات یافته‌اند. این گیاه در سال 1710 به وسیله ی اگلبرت کمپفر به اروپا برده شد در سال 1771 توسط گیاه شناس معروف ، لینه مورد مطالعه و نام گذاری علمی شد.

جینکو در چین به نام پنجه اردک گفته می‌شود؛ برای چه که شباهت بسیاری به آن دارد. این گیاه از گذشته به عنوان یکی از گیاهان ارزشمند چین محسوب می‌شده جهت آن آثار تقویت کننده‌ی قلب ریه قایل بوده‌اند. در اسناد باقی مانده از طب چین گذشته این گونه استنباط می‌شود که پودر برگ‌های آن را به منظور بهبود آسم به طریقه ی استنشاقی مصرف می‌کرده اند. در دست نوشته‌های سانسکریت از اثرات عصاره‌ی این گیاه به عنوان افردی ر زیاد کننده عمر یاد شده است.
ترکیبات مهم:

پارت مورد استفاده‌ی جینکو برگ‌های آن می‌باشد که ترکیبات آن به شدت تحت تأثیر فصل برداشت آن است. بیش‌ترین درصد مواد تغییرات آن، مربوط به فصل پاییز می‌باشد. به طور خلاصه ترکیبات خیلی مهم آن حاوی موارد زیر است:

* فلاونوئیدها: بیش از 40 فلاونوئید مختلف تهم اکنون در برگ‌ها شناخته شده اند که حاوی بیلوبتین، جینکتین، ایزوجینکتین، سیادوپیتی زین، کورستین، کامفرول و ایزورامنتین می‌باشند.

* ترپنوئیدها که بیش تردی ترین هستند حاوی بیلوبالید، و جینگولیدهای A، B، C، J و M می‌باشند.

* اسیدهای آلی که از عبارت اسید شیکمیک، اسید وانیلیک، اسید آسکوربیک، اسید پاراکوماریک و مشتقات اسید بنزوئیک هستند .

* ترکیبات دیگر از عبارت کربوهیدرات، الکل‌ها، کربورهای خطی و کتون‌های دانه که حدود 38 درصد کربوهیدرات، 4 درصد پروتئین، 2 درصد چربی، آلکالوئیدها، اسید آمینه، گلوکزیدهای سیانوژنیک و فنل‌ها است.

معمولا عصاره‌ی جینکو را بر حسب وجود 24 درصد فلاونویید گلوکزیدها استاندارد می‌نمایند
اثرات مهم:

بیش از 400 تحقیق کلینیکی بر روی خاصیتهای جینکو صورت گرفته که اطلاعات مهمی از آن‌ها به دست آمده است؛ از عبارت این که اثرات عصاره جینکو به مراتب از اجسام خالص شده ی آن بیش تر است این نشان می‌دهد که اثرات سینرژیسم بین ترکیبات مختلف آن وجود داشته ارزش است. آزمایش ‌های مختلف ی که بر روی آدم حیوان صورت گرفته به طریق خوراکی و به شکل قطره کپسول بوده است.

از اثرات تایید شده ی جینکو که دارای ارزش می‌باشند موارد زیر را می‌توان نام برد:

1- تحریک گردش خون مغزی: نارسایی گردش خون در مغز می‌تواند باعث دلهره، اضطراب ، کمی حافظه، موارد شنوایی و کاهش تمرکز شده که این مواد می‌توانند با جینکو تخفیف یافته یا بهبود شوند. مصرف عصاره‌ی جینکو در 70 درصد از بیماران باعث ارتقا جریان خون مغزی شده است. بر اساس یک تحقیق در 112 نفر که نقصان گردش خون مغزی داشته اند مبوسیله سن آن‌ها 5/70 سال بود، مصرف روزانه ی 120 میلی گرم عصاره‌ی جینکو به مدت یک سال باعث کاهش گیجی، سردرد ارتقا حافظه‌ی کوتاه مدت شد. حدود 40 کار کلینیکی درباره استفاده‌ی 120 میلی گرم هـر روز عصاره جینکو به مدت 4 تا 6 هفته صورت گرفته که همگی بیشتر شدن گردش خون مغزی را نشان دادند.

2- استفاده عصاره‌ی جینکو به عنوان كم شدن اضطراب دلهره تاثیر گذار بوده است.

3- در بیشتر شدن حافظه تاثیر گذار است.

4- تحریک گردش خون عمومی به خصوص در افراد مبتلا به آسم را باعث می‌شود.

5- ویژگی آنتی افردی دان حفاظت از اعصاب را دارا است.

6- اثر بهبود ی مثبتی در اکنون ت جنون (هم اکنون تی شبیه به آلزایمر) دارد.

در مشاهدات اخیر بسیاری از دلایل اثرات بالا به اثبات رسیده است از عبارت این که عصاره‌ی جینکو در سلول‌ها، بهره‌وری گلوکز و اکسی ژن را خیلی می‌کند در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد نقش مهمی دارد. چنین از نظر بالا بردن استقامت جدار سلول‌ها دارای اثرات مثبت است. افزون بر این ثابت شده که میزان اسیدهای چرب اشباع نشده‌ی اعصاب از دیگر اعضای بدن بیش‌تر بوده به همین دلیل هم در معرض تخریب به وسیله‌ی رادیکال‌های آزاد قرار می‌گیرند؛ لذا علت حفاظت عصبی جینکو به اثرات خنثی کننده‌ی رادیکال‌های آزاد، روشن می‌شود.

از اثرات دیگر جینکو ضد تجمع پلاکت‌هاست که به علت اثر مستقیم بر روی جدار سلول‌ها تاثیر آنتی‌اکسی دانی آن است. چنین در این رابطه باعث بیشتر شدن سنتزپروستاسیکلین سنتز ماده ی 2PAF می‌شود.

جذب انتشار عصاره‌ی جینکو:

فارماکوکینتیک عصاره‌ی جینکوی مارک دار در موش آزمایش شده نشان داده است که مصرف خوراکی آن دارای 60 درصد جذب می‌باشد. فلاونوئیدهای ظاهر شده در آئورت، چشـم ، پوست ریه‌ها دو تا سه مساوی میزان موجود در خون می‌باشند. میزان مواد نامبرده در عضله‌ی قلب دو مساوی عضلات دیگر بود. هم چنین 72 ساعت بعد از مصرف میزان مواد تاثیر گذار جینکو در هیپوتالاموس 5 مساوی میزان موجود در خون را نشان می‌داد. میزان همین مواد در نقاط دیگر مغز به اندازه‌ی هیپوتالاموس جذب نداشتند.

موارد مورد استفاده‌ی کلینیکی : سرگیجه، سردرد ، وزوز گوش، افسردگی، كم شدن هوشیاری، فراموشی، کری حلزونی، آلرژی ضعف (ضعف بسیاری از اعضای مربوط به كم شدن خون رسانی به آن‌هاست؛ لذا ی این مسئله جبران می‌شود، ضعف این اعضا کاهش یافته یا از بین می‌رود).

در دست نوشته‌های سانسکریت از اثرات عصاره‌ی این گیاه به عنوان افردی ر زیاد کننده عمر یاد شده است

میزان طریقه ی مصرف:
اکثر محصولات جینکوی استاندارد حاوی 24 درصد فلاوگلوکزید جینکو است. میزان مصرف آن 40 تا 80 میلی گرم هر بار تا سه نوبت در روز است (جمعا تا 240 میلی گرم در روز).

تست ‌های کلینیکی نشان داده است که مصرف فرآورده‌های جینکو حداقل باید 12 هفته ادامه یابد تا آثار آن ظاهر شود. اما در موارد ی بعد از دو تا سه هفته اثر آن در افراد ظاهر شده است.

سمیت:

جینکو داروی بی خطری است. در 44 تحقیق که جمعا 9772 نفر در آن مورد آزمایش بودند، عوارض جانبی بسیار زیاد محدودی مشاهده شده که حاوی 21 مورد مشکلات روده ای- معده ای، هفت مورد سردرد و شش مورد گیجی بوده است. اما میوه ی جینکو که از آن دارو تولید و ساخت نمی‌شود دارای عارضه‌ی جانبی از عبارت التهاب از دهان تا مقعد، موارد روده ای- معده ای و عوارضی مانند سماق‌های سمی است.

مهم‌ترین اثرات گزارش شده جینکو:

ضد تجمع پلاکت‌ها، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آریتمی، ضد آرتریت، ضد آسم، ضد سرطان، ضد شکنندگی مویرگ‌ها، ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد آدم (خیز)، ضد ورم، ضد جنون (ضد دیوانگی)، ضد کم خونی، ضد اکسی دان، ضد کرم، ضد عفو نی کننده، ضد اسپاسم، ضد سرفه، كم شدن دهنده‌ی اضطراب ، قابض، بازکننده‌ی برونش‌ها، محافظ قلب، محرک گردش خون، تشنج آور، کاهش دهنده‌ی چربی خون، ارتقا دهنده‌ی حافظه، محافظ اعصاب، محرک گردش خون مغزی، حفاظت کننده از اثرات ضرردار اشعه‌ها، گشاد کننده‌ی رگ‌ها پیشگیری کننده از لخته شدن خون.

نکات قابل توجه :

1- فرآورده‌های صنعتی مختلف ی از عبارت قرص، کپسول و قطره از عصاره‌ی برگ جینکو تولید و ساخت شده که پیشنهاد می‌شود فقط از این گونه محصولات استاندارد استفاده شود، نه از برگ گیاه و دم کرده یا جوشانده‌ی آن.

2- مهم‌ترین استفاده‌ی بهبود ی از کالاها جینکو در پیشگیری از فراموشی است؛ ولی بایستی دانست که این دارو بهبود کننده‌ی قاطع و کامل نمی‌باشد. این کالاها می‌توانند سرعت رسیدن به فراموشی را کاهش داده یا به تأخیر اندازند، ضمن این که به عنوان پیشگیری نیز مصرف می‌شوند.

3- مصرف محصولات جینکو در میزان دارویی دارای عارضه‌ی جانبی نبوده یا به صورت محدود گزارش شده که حاوی حساسیت‌های پوستی، اسهال، سردرد ، بی خوابی، اضطراب ، تهوع موارد روده معده می‌باشد. این عوارض ماندگار نبوده و با قطع مصرف دارو بر طرف می‌شود.